Србија и Балкан

Хил о дијалогу Београда и Приштине: Договор што пре

Сви елементи споразума су "већ неко време на столу" и "треба да буду дефинисани са одређеном дозом прецизности, да не би било неспоразума када се пређе на фазу имплементације", поручио је амерички амбасадор
Хил о дијалогу Београда и Приштине: Договор што пре© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил рекао је да је предлог за нормализацију односа "на столу већ неко време" и да би Београд и Приштина требало да постигну споразум о нормализацији односа што је пре могуће.

"Видите, много тога се дешава у свету, а ја мислим да у погледу дијалога, договор треба да буде онако како је (Мирослав) Лајчак рекао - што пре.

Знамо да су елементи споразума већ неко време на столу. Имају везе са Заједницом српских општина, имају везе са већим обимом интернационализације које 'Косово' тражи", оценио је Хил и додао да "сви елементи морају да буду дефинисани са одређеном дозом прецизности, да не би било неспоразума када се пређе на фазу имплементације".

На питање да ли су САД и ЕУ поставиле крајњи рок за постизање споразума Београда и Приштине, Хил је истакао "да је све прилично јасно" и да је време да се "убрза и крене напред". 

image