Србија и Балкан

Војска Србије: Позив за добровољно служење војног рока

Министарство одбране позива све држављане Републике Србије старости од 19 до 30 година да се пријаве за добровољно служење војног рока
Војска Србије: Позив за добровољно служење војног рокаwww.globallookpress.com © Predrag Milosavljevic

Министарство одбране позвало је све заинтересоване младиће и девојке рођене између 1. јануара 1992. и 31. децембра 2003. године да се пријаве за добровољно служење шестомесечног војног рока.

Позив за пријаву је отворен током читаве године, а до краја новембра траје пријављивање за децембарски упутни рок.

Пријава за добровољно служење војног рока може да се поднесе у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе и у центрима Министарства одбране, односно некадашњим војним одсецима.

Предвиђено је да се током војног рока пријављени младићи и девојке упознају са савременим наоружањем и војном опремом Републике Србије. Примаће месечну плату у износу око 38.000 динара, а биће обезбеђене накнаде путних трошкова, здравствено осигурање, смештај, исхрана, као и војна одећа и обућа.

Такође, након одслужења војног рока, заинтересовани могу да одмах ступе у професионалну војну службу у Војсци Србије по убрзаној процедури. 

Детаљне информације о условима и поступку пријављивања заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на сајту Министарства одбране.

image