Србија и Балкан

Приштински специјалци на протесту: Лажеш нас Курти

Припадници специјалне јединице полиције тзв. Косова протестовали су испред "Владе" тражећи повишицу
Приштински специјалци на протесту: Лажеш нас КуртиGetty © Ferdi Limani / Stringer

Припадници Јединице за специјалне интервенције полиције тзв. Косова протестовали су данас испред зграде Владе Косова захтевајући промену категоризације послова и повећање додатка за ризик.

Окупљени су затражили од Аљбина Куртија да се састане са њима како би разговарали о реализацији њихових захтева, поручивши да ће протестовати све док им се не испуне захтеви.

Како преноси "Коха", додаци су око 150 евра, док припадници Јединице за специјалне интервенције траже да буду 50 одсто основне плате. Један од учесника протеста рекао је да власти "више од 10 година" не испуњавају обећања која су им дали.

"Нећемо одустати док се наши захтеви не реализују....Добро знате са каквом опасношћу и претњама се суочавамо, не само током обављања службене дужности, већ и у приватном животу. Немојте се играти са нашим достојанством, са животима наших породица", поручили су специјалци.

Председник Демократске партије Косова Мемљи Краснићи оценио је да су специјалци принуђени да протестују због понижења ком их подвргава тзв. Влада Косова. "Специјална интервентна јединица и Јединица за руковање експлозивним направама, понос наше земље, принуђене су да протестују пред Владом своје земље, због незнања и презира које им показују", навео је Краснићи.

image