Србија и Балкан

Велика полицијска заплена украдених возила на границама ЕУ, учествовала и Србија

У акцији је учествовало око 400 полицајаца из 25 земаља
Велика полицијска заплена украдених возила на границама ЕУ, учествовала и Србија© MUP Srbije

У великој полицијској операцији на спољним копненим границама ЕУ, као и на граничним прелазима у Србији, Албанији, Босни и Херцеговини, тзв. Косову, Молдавији, Црној Гори и Северној Македонији пронађено је 505 украдених аутомобила, око 2.000 украдених делова возила, 16 чамаца, 32 ванбродска мотора и 248 фалсификованих докумената, саопштио је данас Европол.

Поред наведеног, у полицијској операцији током октобра 2023, надлежни органи су идентификовали и 209 кријумчара миграната.

У операцији под кодним називом "Мобиле 6" учествовало око 400 полицајаца из 25 земаља, који су извршили детаљне провере на неколико локација, наводи се у саопштењу.

Европол и ИНТЕРПОЛ подржали су операцију, коју је водио Фронтекс, пружајући експертизу и приступ њиховим базама података.

У саопштењу се наводи да је полиција током операције идентификовала разне криминалне тактике, укључујући неколико случајева такозваних "клонираних аутомобила", односно употребе на украденом возилу регистарских таблица и исправа са идентичног возила.

image