Србија и Балкан

Укратко 13. новембар: Србија постала власник 100 одсто "Ер Србије"; Повратак Дејвида Камерона

Црна Гора први пут слави Његошев дан, а у Србији расте број оболелих од великог кашља. Борељ најавио нови пакет санкција Русији, а на списку дијаманти
Укратко 13. новембар: Србија постала власник 100 одсто "Ер Србије"; Повратак Дејвида Камеронаwww.globallookpress.com © Li Ran
  • Фрацуска и немачка амбасада у Приштини огласиле су се поводом вести да је споменик палим српским борцима у спомен парку на Српском православном гробљу у Приштини уклоњен, наводећи да је он "само" померен и да су разочаране што је тај гест погрешно протумачен.
  • У случају да је истина да украјински председник није имао везе са Украјинцима који су, према најновијим информацијама, одговорни за саботажу Северног тока, онда имамо алармантно стање. Како је могуће да кијевски режим не контролише оно што се ради у земљи, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
  • Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да је Мађарска данас глас народа Европе и једина земља која износи мишљење у име Мађара и западних Европљана, док с друге стране Запад мора да научи да не може живети у лажима.
  • У Србији расте број оболелих од великог кашља, "болести од 100 дана" или магарећи кашаљ, како је у народу познат, који највише погађа децу узраста до дванаест месеци, али све је више и школске деце од десет до четрнаест година која су оболела.
  • Црна Гора данас први пут слави Његошев дан као званични државни празник, у знак сећања на данашњи датум 1813. године, када је на Његушима рођен владика, песник, филозоф и државник Петар Други Петровић Његош.
  • Палестински покрет Хамас престаће да постоји до 2024. године, рекао је Офир Фалк, саветник израелског премијера Бењамина Нетанијахуа.
  • Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је данас да је обим војне помоћи Кијеву достигао рекордан ниво када је реч о средствима Европске уније и додао да се процењује да она износи 27 милијарди евра.
  • Први авион са евакуисаним русима из Појаса Газе је слетео на московски аеродром Домодедово.
  • Дванаести пакет санкција ЕУ против Русије укључиће нова ограничења против појединаца и ограничења извоза, укључујући и дијаманте, рекао је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ после састанка министара спољних послова земаља чланица.
image