Свет

Руска обавештајна служба: САД тајно пожурују израелску операцију у Гази због Бајденовог реизбора

Бела кућа је свесна да ће уништење Хамаса да доведе до великог броја цивилних жртава, али сматра да је то потпуно прихватљиво
Руска обавештајна служба: САД тајно пожурују израелску операцију у Гази због Бајденовог реизбораGetty © Photo by Mark Wilson

Иза затворених врата, Американци позивају израелско руководство да убрза операцију у Појасу Газе, јер би одуговлачење са операцијом могло негативно да утиче на предизборну кампању Џозефа Бајдена, саопштила је Спољна обавештајна служба (СВР) Руске Федерације.

Руски обавештајци истичу да се "иза затворених врата" воде доста другачији разговори од јавних позива Вашингтона за хуманитарне паузе.

"Израелце охрабрују да убрзају операцију како се не би развукла, јер би то негативно утицало на изгледе за реизбор Џозефа Бајдена на положај председника САД", наводи се у саопштењу.

САД су успеле да обезбеде подршку Уједињеног Краљевства и Немачке у промовисању операције уништавања Хамаса упркос растућем броју жртава међу становницима Појаса Газе, додаје руска обавештајна служба.

image