Србија и Балкан

Укратко 15. новембар: Отишао Лауш, ИДФ окупирао болницу у Гази, поштари прекинули штрајк

Српску јавност потресла је вест о смрти прослављеног глумца Жарка Лаушевића, док су очи остатка света уперене ка Америци где се одржава састанак лидера две супротстављене силе, Кине и САД; Српски поштари прекинули су штрајк, док је на Копаонику пао први снег
Укратко 15. новембар: Отишао Лауш, ИДФ окупирао болницу у Гази, поштари прекинули штрајк© Tanjug/AP Photo/Abed Khaled, File
  • Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је за РТ да Вашингтон не жели да спутава Израел у акцијама против палестинске оружане групе Хамаса. Мировне напоре Русије Америка, како је истакао, означава као "непријатељске".
  • Пао је први снег. Први пут ове јесени забелели су се врхови Копаоника. Метеоролози најављују још хладније време током викенда, а у брдско-планинским пределима очекују нову количину снега.
  • Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев упозорио је да Америка лако издаје "своје ку**ине синове" када постану бескорисни, а да овај период дефинитивно долази за Кијев. Западна подршка Украјини, како је рекао, ближи се неизбежном крају.
image