Србија и Балкан

Вучић: Проблем са Поштом могао да се реши раније, морамо да извучемо поуке

Председник Србије се осврнуо и на протесте пољопривредника
Вучић: Проблем са Поштом могао да се реши раније, морамо да извучемо поуке© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић рекао је поводом постигнутог договора са синдикатима Поште Србије да су они који су потписали договор са председницом владе Аном Брнабић часни и одговорни људи и додао је тај проблем могао да се реши раније.

Вучић је казао да има оних који су политички организовани и који се боре за интересе неких других компанија, приватника, тајкуна, али да су они који су потписали часни људи и да је неко требало са њима да разговара, покаже бригу за њих и њихове породице.

"И то показује да ми морамо да се мењамо и да ми морамо да направимо другачији однос. Тако да из тог угла ми морамо да извучемо поуке, да научимо да није наша фотеља и наша функција најважнија и зато ће морати да буде много промена", рекао је Вучић у изјави новинарима после отварања сајма вина.

Коментарисао је и протесте пољопривредника, рекавши да има оних који су лагали да гаје пшеницу, а да је сателитски снимак показао да је тамо шума, те поручио да се новац даје стварним пољопривредницима, сељацима, људима који живе од тога, а не преварантима.

Он је рекао да десет година пред изборе гледа исту ситуацију, зато што сви мисле да имају право да уцењују пред изборе и да могу да траже шта хоће.

"Зато се нисам ни укључивао. Чекам да се неко појави после избора да им изађемо у сусрет. Али кад погледате бројеве, када сагледате чињенице, онда видите колико више новца уложимо....", рекао је председник.

Осврнуо се и на још један захтев пољопривредника.

"Знате шта они траже. Они кад вам донесу рачун да су платили да је плави обојени дизел, ми им то платимо. То је рефакција. А они сад траже да дођу на пумпу да не плате, па да се руши цео систем. Како да то изведемо?", упитао је Вучић.

image