Србија и Балкан

Мишо, (не)бојим се: Вацићева рекација на америчке санкције

Председник Српске деснице изјавио је да му је част што се налази на листи САД и да не постоји ништа светлије у геополитичкој сфери од онога што ради Руска Федерација
Мишо, (не)бојим се: Вацићева рекација на америчке санкције© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Председник Српске деснице Миша Вацић рекао је да је "поносан" што се нашао на проширеној листи санкција које је америчко Министарство финансија у новом кругу увело за појединце и ентитете са Западног Балкана.

Вацић је за Радио слободна Европа рекао да му је "част да се налази на листи" и да га санкције "ни најмање на потресају", јер како је навео нема "ниједан пени, форинту, шилинг или динар" код њих.

Он је оценио и да "не постоји ништа светлије у геополитичкој сфери од онога што ради Руска Федерација".

Санкције САД подразумевају блокирање имовине коју означена лица имају у САД, као и забрану пословања америчких компанија са њима.

Канцеларија за контролу стране имовине при америчком Министарству финансија у оквиру новог круга економских санкција, именовала је јуче осам појединца и 12 ентитета са Западног Балкана за које се тврди да су повезани са штетним утицајем Русије у региону и корупцијом.

На проширеној листи санкција америчког министарства је српски политичар Миша Вацић, због, како се наводи, учешћа на нелегитимним референдумима о анексији које је организовао Кремљ на територијама Украјине под руском окупацијом у септембру 2022, саопштио је Стејт департмент.

image