Србија и Балкан

Столтенберг допутовао у БиХ, вечерас планиран сусрет с члановима Председништва

Генерални секретар НАТО-а започиње своју балканску турнеју у Сарајеву
Столтенберг допутовао у БиХ, вечерас планиран сусрет с члановима Председништва© Tanjug/Jonas Ekströmer/TT News Agency via AP

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг допутовао је вечерас у Сарајево, чиме је започео своју дводневну посету Босни и Херцеговини.

У пратњи 10 возила обезбеђења Столтенберг је напустио аеродром и упутио се према хотелу где ће одсести, а како је раније најављено из НАТО, планирано је да се вечерас састане са члановима Председништва БиХ, пренео је Klix.ba

Шеф НАТО ће се сутра састати са председавајућом Савета министара Борјаном Кришто, а касније током дана и са високим представником у БиХ Кристијаном Шмитом.

Послеподневни сати резервисани су за одлазак у НАТО базу у Бутмиру, где ће Столтенберг одржати састанак са војним званичницима и међународним представницима.

Ово је уједно и први званични Столтенбергов долазак у Босну и Херцеговину, наводи босанскохерцеговачки медиј.

После Сарајева Столтенберг би требало да посети Приштину где ће се састати са премијером и председницом привремених приштинских институција, Аљбином Куртијем и Вјосом Османи.

Столтенберг ће се затим у Београду састати са премијерком Србије Аном Брнабић и председником Александром Вучићем, а посету региону ће закључити одласком у Северну Македонију, где је такође планиран сусрет са званичницима те земље.

image