Србија и Балкан

Ученици из Звечана у посети Београду: Србија је ваша држава

Ђаци из Звечана бораве у Београду у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за КиМ и Удружења ратних добровољаца
Ученици из Звечана у посети Београду: Србија је ваша држава© Беоинфо

Народну скупштину Републике Србије посетило је данас 40 ученика Основне школе "Свети Сава" из Звечана, са којима је разговарао председник Народне скупштине Србије Владимир Орлић.

"Скупштина је ваша кућа, а Србија је ваша држава, и баш све што имамо припада управо вама", поручио им је Орлић.

У оквиру програма посете деце из Звечана, планиран је и обилазак Храма Светог Саве, о којем, како је истакао Орлић, "са поносом говоримо да је коначно завршен".

"Искористите сваки тренутак да се уверите у то колико је наш и ваш Београд данас и леп и успешан", рекао је Орлић.

Он је додао да је Србија поносна на њих, наводи се у саопштењу Народне скупштине Србије.

"Знајте да управо ви представљате будућност своје земље, ону за коју се свакога дана боримо", истакао је он.

Ђаци из Звечана бораве у Београду у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за КиМ и Удружења ратних добровољаца 1912-1918 потомака и поштовалаца.

Они су поред обиласка Народне скупштине и Храма Светог Саве, посетили и Музеј српске дипломатије у Министарству спољних послова, зграду Владе Републике Србије, Скупштину Града Београда и Војну академију, а планиран је и пријем у Патријаршији и посета Народном музеју Србије.

Александар Шапић је истакао да му је драго што је био њихов домаћин, да се нада да су уживали у програму који су за њих припремили њихови другари и да проводе лепо време у Београду.

image