Србија и Балкан

Почела подела ваучера од 6.000 динара: Како их могу добити деца која не иду у вртиће

Сва деца која иду у вртиће, основну и средњу школу, ваучере ће добити у матичним установама
Почела подела ваучера од 6.000 динара: Како их могу добити деца која не иду у вртиће© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Подела ваучера у вредности од 6.000 динара које је обезбедио град Београд је почела. Сва деца која иду у вртиће, основну и средњу школу, ваучере ће добити у тим установама, а у Градској општини Звездара отворен је шалтер на коме ваучере могу преузети родитељи деце која нису део васпитно образовног система.

"Шалтер ради од понедељка до петка од 07.30 до 15.30 часова. Неопходно је да родитељи донесу на увид своју личну карту и здравствену књижицу детета као и документ на коме је јединствени матични број детета (ЈМБГ). Деца која имају пребивалиште на територији Београда, а похађају школу која се налази ван Београда, неопходно је да донесу и потврду те школе", рекао је за Танјуг председник ГО Звездара Владан Јеремић.

Он је објаснио да право на ваучере имају и ученици који похађају наставу ванредно, а чији један од родитеља - старатеља има пребивалиште или стално боравиште на територији града Београда.

"Страни држављани могу добити ваучер под условом да имају стални боравак или пребивалиште на територији Београда", рекао је Јеремић.

Према његовим речима, ваучери се могу преузети до 15. фебруара, а искористити до 1. марта 2024. године.

"Ваучер има вредност 6.000 динара и намењен је за куповину на сајтовима и радњама. Повећали смо асортиман робе коју ће моћи да подигну у више продавница, а увели смо и могућност куповине опреме за бебе и играчака. Ваучери не морају да се искористе приликом једне куповине, а омогућена је и доплата при куповини", рекао је Јеремић.

image