Србија и Балкан

Вучић: Садашња власт решила да промени лице Србије

Вучић се обратио окупљеним грађанима у спортској хали "Велики парк" Ужицу
Вучић: Садашња власт решила да промени лице Србије© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас у Ужицу, на предизборном скупу напредњака "Србија не сме да стане", да је садашња власт решила да нешто уради за наш народ и промени лице Србије.

Такође он је рекао и да неће ниједној страној сили да буде покорни слуга, већ само грађанима Србије, нагласивши да му неће ни једна амбасада одређивати какве ће одлуке да доноси.

"Кажу "ми немамо неке вредности, али оно што је за нас важно, ми ћемо да срушимо Вучића". Не знате ништа о Косову и санкцијама да кажете, једино што знате је како ћете да рушите некога и његову породицу. Само да знате, постоје људи који никада не одустају и боре се до краја, људи за које није важно колико зноја ће да пролију, који ће увек да се боре против таквих. Сви кажу да ће заједно да владају само нико народ да пита", рекао је.

Председник је истакао да је садашња власт одлучила да промени лице Србије.

"Сви причају о ауто-путу, е да ли ће да иде овуда, или онуда, е дај га мало овде, па онде, е немој кроз ту општину, а нико ништа да уради, а да седе и причају у кафани уз јагњетину то смо сваки дан радили, сви политичари у овој земљи, а онда смо коначно решили да променимо лице ове земље и да покажемо да можемо нешто да направимо. Нама ће најтежи део ауто-пута до Пожеге бити завршен за 6,7 месеци. Онда ће Ужичанима бити много лакше. Ми ћемо одмах да кренемо да градимо брзу саобраћајницу према Ужицу до Беле Земље и ка Вишеграду", рекао је Вучић.

"Тиме бисмо решили и Златибор и Мокру Гору, тај прелепи део Србије, али и Ужице, да у град можемо да доводимо много више инвеститора и отварамо фабрике", истакао је Вучић.

Нагласио је да зна да нека обећања није испунио, али да неће да бежи и да зна шта је рекао, посебно Раши Радовановићу, легендарном кошаркашу, који је, како је додао, много труда уложио овде.

"Обећао сам му као и свим Ужичанима да ћемо радити нову халу. Нисмо урадили јер није било одобрених пара. Пре краја године биће одобрен новац за халу и Ужице ће добити нову и модерну халу", рекао је Вучић.

"Не сањамо сви исте снове. Неки људи чекају да прође дан и да оду кући и да кажу да је прошао дан и да добију плату. Неки људи сањају снове", нагласио је он.

Он је рекао да признаје да је због тога што му је глава понекад препуна проблема око Косова и Метохије, светских питања и притисака којима је Србија изложена, заборавио да мисли на оно најважније - на опрему у болницама, листе чекања и како да се сачувају животи грађана.

"Ако не могу да се иживљавају на неком другом, онда рачунају, па наћи ћемо Србију. Ако негде не можемо Русима нешто, можемо Србима, па ћемо на њима да покажемо силу. И сад гледај да штитиш, да чуваш државу, што људи мисле да је једноставно, а није. И у свим тим великим питањима, заборавио сам на оно што је много важније - како да се сачувају животи", рекао је Вучић.

Зато је нагласио да ће се до краја свог председничког мандата посветити већој бризи о здрављу људи.

Вучић је најавио и суштински клинички центар у Ужицу, а како је нагласио он "неће изаћи без 100 милиона евра".

Додаје да пројекат још није готов, али да се нада да ће за неколико месеци, коначно да буде завршен.

"Одмах ћемо да кренемо у реконструкцију и изградњу, да Ужице добије оно што заслужује и да буде прави регионални и здравствени центар", рекао је Вучић.

Он је такође најавио да за 10 дана стиже магнетна резонанца у Ужице, те за три месеца још једна.

Вучић је истакао да је Србија данас на аукцији откупила наредбу немачког канцелара Адолфа Хитлера за напад на Краљевину Југославију и Грчку, јер хоће да штити историју и сачува све оно што припада Србији.

Вучић је нагласио да је она до сада била у "ко зна чијој приватној колекцији", а да ће сада бити враћена у српске музеје, али је нагласио да ни овим потезом појединци нису задовољни.

Председник је такође на митингу у Ужицу најавио да ће сутра пензионерима бити исплаћена државна помоћ од 20.000 динара.

Он је рекао да ће 1. децембра новчану помоћ добити и корисници социјалне помоћ, као и неговатељице.

Такође је најављена и једнократна помоћ за средњошколце у износу од 10.000 динара, рекао је Вучић и истакао да је то доказ да Србија има новца.

"Због тог су они тужни што не могу да опљачкају као што су своје време опљачкали. Е, нећемо им дати да се врате на позиције из којих могу да пљачкају нашу земљу", поручио је Вучић.

image