Србија и Балкан

Вучић: Хвала Азербејџану што поштује територијални интегритет и суверенитет Србије

Вучић је са Бабајевим разговарао о даљем интензивном раду на јачању сарадње у свим областима од обостраног значаја, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима преседника Србије
Вучић: Хвала Азербејџану што поштује територијални интегритет и суверенитет Србије© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић захвалио је министру рада и социјалне заштите Азербејџана Сахилу Бабајеву на принципијелном ставу те земље по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије и изразио опредељење за развој економске, енергетске и војно-техничке сарадње.

Вучић је са Бабајевим разговарао о даљем интензивном раду на јачању сарадње у свим областима од обостраног значаја, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима преседника Србије.

"Односи Србије и Азербејџана су на високом нивоу и утемељени на пријатељским везама, међусобном поверењу и привржености поштовању основних принципа међународног права", навео је Вучић на Инстаграму.

Вучић је посебно захвалан због принципијелног става Азербејџана о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, а чији став, кад је реч о територијалном интегритету и суверенитету Азербејџана, остаје непромењен.

Како је даље навео Вучић, Србија је опредељена да са Азербејџаном ради на развоју економске, енергетске и војно-техничке сарадње.

Вучић је нагласио да се радује скором сусрету са председником Илхамом Алијевим, поводом завршетка радова на гасном интерконектору Србија-Бугарска.

image