Србија и Балкан

Додик: Ништа од свргавања с власти СНСД-а и мене, и Марфи је то схватио

Лидер Српске констатовао је да пре свега из амбасаде САД стално покушавају да га се реше, тако је било и на прошлим изборима, али и раније
Додик: Ништа од свргавања с власти СНСД-а и мене, и Марфи је то схватио© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Председник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на страним амбасадорима да покушавају да свргну с власти њега и СНСД-а, али да ће странка показати да су ти покушаји безуспешни.

"Покушавају то стално, радили су то и на прошлим изборима и раније. То је вероватно схватио (амбасадор САД у БиХ) Мајкл Марфи", рекао је Додик коментаришући тврдње појединих медија да се лидери опозиције из Српске састају са амбасадорима у БиХ и добијају информације да је, након лидера СДА Бакира Изетбеговића, он на реду да буде склоњен с политичке сцене.

Додик је истакао да су "сада остали на јаловој тврдњи да су посљедњи избори били овакви или онакви".

"Као што се зна, у Централној изборној комисији били су људи из СДС-а и ПДП-а. Сада су се дрзнули да нешто оспоравају и то је све у сфери спекулација. Све знамо и ништа није ново, односно да опозиција ради ово што ради и да амбасадори покушавају 20 година да разбију СНСД и нађу људе који би изашли из странке и изазвали проблем", рекао је Додик.

Говорећи о Уставном суду БиХ, Додик је рекао да неће бити европског пута БиХ уколико не буде редефинисан овај суд, односно да мора да буде у интересу свих, а не само оних који желе да сруше Републику Српску.

Поручио је да је то инквизиторски суд и да је јасно зашто странци, пре свега амерички амбасадор и неки други из Европе, желе да га очувају.

"Циљ им је да настави да ради оно што је радио Педи Ешдаун, а то је да се врши дисквалификација Устава што није улога овога суда", рекао је Додик.

Он је истакао да је Уставни суд БиХ приоритет свих решења и да нема ни БиХ ако нема договора.

image
VV inauguration
banner