Србија и Балкан

Додик: Бошњачки политичари су западни полтрони, не чуди што немају став о Украјини

БиХ је појам стабилности у односу на Украјину, а Европска унија је срушила своје принципе, каже Милорад Додик
Додик: Бошњачки политичари су западни полтрони, не чуди што немају став о Украјини© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су бошњачки политичари у Сарајеву полтрони Западу и Америци, па га и не чуди што се нису огласили о отварању приступних преговора Европске уније са Украјином.

Додик је истакао да је то нешто што су "велики мислиоци у Бриселу промишљали", иако је БиХ појам стабилности у односу на Украјину.

Он сматра да је некоректно што су отворени преговори са Украјином, чиме су срушени неки принципи.

"Када смо кренули у тај процес и разговарали у Бриселу и многим другим местима, онда је речено да земља мора бити стабилна. Политичка стабилност је за БиХ услов да се затвори канцеларија ОХР-а, али и за даље кретање ка ЕУ. Шта од тога имате у Украјини? БиХ је појам стабилности у односу на Украјину", рекао је Додик.

Он је оценио да муслимански политичари из Сарајева нису никакви партнери, него само добри полтрони Западу и Америци јер ће се понашати онако како им они кажу.

"Никада нећете добити њихов аутентичан став о нечему. Ако је атмосфера да некога линчују и ако им за то климне главом амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи, онда ће га политички линчовати. За било шта се увек тражи сагласност", рекао је Додик.

image