Србија и Балкан

Претукли младића због дреса Црвене звезде: Иза решетака годину дана

Адвокат наводи да су двојица нападача осуђени на казне од по 14 месеци а остали на казне од по годину дана затвора
Martin Siepmannwww.globallookpress.com

Петорица Подгоричана који су почетком марта ове године претукли Давида Радусиновића (20) због дреса ФК "Црвена звезда" осуђени су на по 14 месеци, односно годину дана затвора, рекао је његов адвокат Дамир Лекић за портал подгоричке "Адриа тв".

На по 14 месеци затвора осуђени су Лазар Радуловић и Матија Влаховић, а на по годину дана затвора Обрен Ковачевић, Алекса Грговић и Петар Божовић.

Лекић је рекао да је судија сву петорицу осудио на по осам месеци затвора због насилничког понашања и исто толико за наношење тешких телесних повреда.

"Онда је применио одмеравања јединствене казне путем стицаја и одредио Радуловићу и Влаховићу казне од 14 месеци затвора, а осталима од по годину. Истовремено, Радуловићу и Влаховићу продужио је притвор", навео је Лекић.

Подгоричанима се судило због оптужби да су почетком марта ове године, око 22.30 сати, напали и претукли Радусиновића јер је носио мајицу са обележјима Фудбалског клуба "Црвене звезда".

Портал подсећа да је отац претученог младића, Марко Радусиновић након насиља у једној телевизијској емисији испричао како је претучен његов син.

"Мој син је са друштвом изашао у један локал, играли су шах, затим су прешли у други локал да попију пиће и играју игрице. Одлучио је да скине дуксерицу испод које је била мајица са апликацијом на којој су познате личности које су подржаваоци клуба. Пришла му је група насилника без разговора, питања. Једноставно су почели да га нападају њих тројица. Једно време су га нападали у клубу, па су наставили напољу, испред клуба. Тукли су га шипком и нанели му повреде. Син ме позвао око 23 часа и те тренутке не бих пожелео никоме. Изашла је полиција и на њихов рад немам замерке", рекао је тада отац претученог младића, који је и службеник Управе полиције.

Млађи Радусиновић је од батина изгубио свест, а након што су нападачи исцепали мајицу коју је носио, побегли су са лица места.

У Ургентном центру Клиничког центра констатовано је да су му нанете тешке телесне повреде.

image