Србија и Балкан

Вук Јеремић поднео оставку на место председника Народне странке

Имајући у виду изборне резултате, ово је једини одговоран корак којим се чува достојанство странке, каже Јеремић
Вук Јеремић поднео оставку на место председника Народне странке© TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Лидер Народне странке Вук Јеремић објавио је да је поднео неопозиву оставку на место председника парије.

"Ову одлуку сам донео пре неколико дана, а вечерас сам је саопштио људима за које сам осећао потребу да о томе буду обавештени пре остатка јавности - члановима Председништва Народне странке", објавио је Јеремић.

Имајући у виду изборне резултате, ово је једини одговоран корак којим се чува достојанство странке, и неопходан предуслов за то да би она могла да се поново уздигне, остајући верна својој изворној политици и принципима, сматра Јеремић.

"Поносим се што сам у претходних шест година имао част да предводим изузетне људе, којима је интерес народа и Србије био на првом месту. Они су ми постали породица и моћи ће увек на мене да рачунају", каже Јеремић.

Новог лидера Народне странке ће изабрати чланови на Изборној скупштини странке.

Поручује да се неће поново кандидовати за председника, али ново руководство ће имати његову безрезервну подршку.

О учешћу и евентуалним коалицијама на свим изборима који би могли да се догоде пре Изборне скупштине странке одлучиваће Председништво Народне странке, које је од данас у техничком мандату.

"Подржавамо захтеве грађана и опозиционих странака да дође до нових избора на свим нивоима, у складу са законом", поручио је Јеремић.

Оставка Јеремића само је једна у низу оставки са чела партија које су се догодиле данас. Претходно је Бошко Обрадовић најавио да се повлачи са чела Покрета Двери, а и лидер Спрске радикалне странке Војислав Шешељ ће добити наследника на челу партије.

image