Србија и Балкан

Вулин за РТ интернешенел: Србија никада неће бити чланица НАТО-а, а за ЕУ ме баш брига

Србија није део ЕУ и, искрено, заболе ме шта мисле о нама, поручио је лидер Покрета социјалиста
Вулин за РТ интернешенел: Србија никада неће бити чланица НАТО-а, а за ЕУ ме баш брига© FOTO TANJUG/ ANTON ANTANASIJEVIĆ/ bs

Александар Вулин, лидер Покрета социјалиста, рекао је у интервјуу за РТ интернешенел да је Србија независна земља, а да на Западу није популарно када сте мали и независни.

"Србија је острво у НАТО мору", рекао је Вулин на питање какав је интерес појединих западних земаља да утичу на изборни процес у Србији.

"Када сам био министар одбране рекли смо да смо војно неутрални и да намеравамо да останемо војно неутрални. Ако збаците владу, ако промените владу, Србија ће брзо постати чланица НАТО, као што је био случај са Црном Гором, где нико није питао народ шта жели. Председник Вучић и ова влада на то никада неће пристати. Ми никада нећемо бити чланица НАТО", поручио је доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције.

Коментаришући изјаву америчког амбасадора у Србији Кристофера Хила после покушаја упада дела опозиције у Стари двор, да насиљу и вандализму над државним институцијама није место у демократском друштву, Вулин је поновио да "нико нема права да упадне у градску скупштину" и додао да му је драго што амбасадор Хил то разуме.

"Најважније је да ми Срби доносимо своје одлуке, а не господин Хил", додао је.

Након избора и протеста дела опозиције незадовољне изборним резултатима, огласила се и Европска унија и поручила Србији да ће морати да поради на изборном процесу, ако жели да постане чланица.

"Ако мене питате, ја никада нисам желео да Србија постане део ЕУ. Европска унија је чудна организација, увек мисле да имају право на мишљење о свему, да могу да буду и тужилац, и судија. Србија није део ЕУ и, искрено, заболе ме шта мисле о нама", рекао је Вулин.

image