Србија и Балкан

Одржан још један протест СПН: Испред РТС-а прочитали "вести слободног дневника"

Представници прозападне опозиције поновили су захтев за понављање избора
Одржан још један протест СПН: Испред РТС-а прочитали "вести слободног дневника"© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) одржале су још један протест испред зграде Републичке изборне комисије (РИК), а завршиле га као и претходне вечери испред зграде РТС-а.

Саобраћај који је био блокиран у деловима улица Краља Милана, Кнеза Милоша, Таковској, као и у Булевару краља Александра је нормализован.

Представници коалиције СПН поновили су испред РИК-а захтеве који се односе на понављање избора, а затим су позвали окупљене у шетњу ка РТС-у незадовољни извештавањем тог медија.

Један од носилаца листе Мирослав Алексић рекао је да је РТС "остао нем" за све што се протеклих дана дешавало, као и за штрајк глађу њихових колега.

Испред зграде РТС-а представници коалиције прочитали су "вести слободног дневника" РТС-а и упитали зашто у њиховом програму нема места за извештај ЦРТЕ ни за њихове чланове РИК-а.

Рекли су и да подржавају протест који студенти најављују за сутра.

На скупу су били представници коалиције СПН Александар Јовановић Ћута, Срђан Миливојевић, Мирослав Алексић, Ђорђе Павићевић, Мила Поповић, Владимир Обрадовић, Радомир Лазовић, Небојша Зеленовић.

Представник студената Никола Ристић објавио је претходно на Иксу да ће се студенти сутра у подне окупити испред Министарства државне управе и локалне самоуправе где намеравају да остану до суботе у 12 сати, када ће се, како је рекао, придружити протесту иницијативе "Проглас".

Протест је вечерас одржан и у Зрењанину.

image