Србија и Балкан

Приштина: Шпанија признала пасоше "Косова"

На страници генералног директората Европске комисије за миграције и унутрашње послове, још увек нема потврде ове информације
Приштина: Шпанија признала пасоше "Косова"© Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

Шпанија је признала пасоше тзв. Косова, тврди шеф преговарачког тима Приштине у дијалогу са Београдом Бесник Бисљими.

"Одељење за миграције и унутрашње послове Европске комисије саопштило је да сада чак и Шпанија признаје пасоше 'Републике Косово'. Тако да можемо путовати без виза у ову земљу", саопштио је Бисљими.

Иако је раније та иберијска земља, као једна од пет држава која је одбијала да призна самопроглашену независност Косова, била истрајна и са најтврђим ставом по овом питању, изгледа да су црвене линије попустиле.

"На безвизни режим који је започео 1. јануара, Шпанија је дестинација која је придодата земљама шенгенског простора у које можемо путовати кроз ову либерализацију, и у којој је раније постојала препрека због непризнавања нашег пасоша", навео је Бисљими.

На страници генералног директората Европске комисије за миграције и унутрашње послове, још увек нема потврде ове информације.

Путовања без визе у земље Европске уније од 1. јануара могућа су за грађане "Косова", у које нису укључени српски власници косовских пасоша.

image