Србија и Балкан

Вучић: Срећна времена не могу да постоје одвојено за Србију и Републику Српску

Република Српска, која је настала 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ, прославља свој 32. рођендан
Вучић: Срећна времена не могу да постоје одвојено за Србију и Републику Српску© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Писмо председника Србије Александра Вучића прочитано је данас на свечаној академији поводом обележавања 9. јануара – Дана Републике који је грађанима Српске и председнику Милораду Додику упутио честитку.

"У име грађана и у своје име од срца честитам Дан Републике уз искрене жеље за мир, срећу напредак, благостање и сигурност свих грађана Српске", наведено је у писму.

Вучић је у свом писму додао да се веровало да су тешка времена иза нас али, Вучић је додао да се плаши да доба великих изазова како за Србију тако и за Српску тек долазе.

"Ово сам рекао јер добра и срећна времена не могу постојати одвојена за Србију и Српску, такође време изазова за једне такво је и за друге", навео је Вучић у писму.

Додао је да се Србија свих ових година понашала одговорно и дословно подржавала Дејтонски споразум и оквире проистекле из тог споразума.

"Нажалост многи који су учествовали у доношењу тог оквира покушавају да извргну руглу његове основне постулате и суштински избришу постојање Републике Српске са њеним Уставом загарантованим надлежностима. Србија неће мењати свој став и остаће привржена слову Дејтона подржавајући територијални интегритет БиХ али и оштро се супростављајући укидању Српске - наведено је у писму.

image