Србија и Балкан

Вучевић најавио истрагу несреће у крушевачком "Трајалу", погинуо младић

У фабрици "Трајал" у Крушевцу јутрос око 9 сати дошло је до експлозије, још један радник је теже повређен, троје лакше
Вучевић најавио истрагу несреће у крушевачком "Трајалу", погинуо младић© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је саучешће породици настрадалог радника у фабрици "Трајал" у Крушевцу, која се догодила јутрос, и потврдио да су четири особе повређене, од тога три лакше и једна теже.

Вучевић је истакао да ће истрага утврдити како је дошло до трагедије и додао да се министар унутрашњих послова Братислав Гашић упутио у Крушевац.

"Министар Гашић ће поделити више података када буде на лицу места. Не могу да поделим име и презиме погинулог, то је на МУП-у. Изјављујем саучешће породици погинулог радника, и нажалост ради се о младој особи. Да кажем да се те ствари дешавају неће бити примерено, истрага ће утврдити шта је довело до ове трагедије и до губитка људског живота и све нас додатно упозорити да су ти послови са великим ризицима", рекао је Вучевић.

Министар је рекао да се нада да ће повређени проћи са што мање последица и да ће се што пре опоравити.

У фабрици "Трајал" у Крушевцу јутрос око 9 сати приликом процеса рада дошло је експлозије у објекту за производњу гориве траке.

Како је саопштио МУП, према првим информацијама, једна особа је смртно страдала, а четири су повређене и оне су колима Хитне помоћи превезене у Општу болницу у Крушевцу.

Пожар који је избио услед експлозије је локализован, а припадници Полицијске управе у Крушевцу и Сектора за ванредне ситуације обезбеђују лице места.

image