Србија и Балкан

Посланик у Скупштини РС: Ухапсите Додика

Салкић је рекао да су у СДА очекивали да ће Тужилаштво БиХ само реаговати али пошто се то није десило, они ће подићи тужбу против оних "који не поштују одлуке Уставног суда"
Посланик у Скупштини РС: Ухапсите Додика© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Посланик у Народној скупштини Републике Српске и члан Странке демократске акције (СДА) Рамиз Салкић рекао је да ће Тужилаштву БиХ поднети кривичну пријаву против Милорада Додика и сарадника, због организације обележавања Дана Републике, 9. јануара.

"Kривична пријава биће сутра прослеђена Тужилаштву БиХ. Као што вам је познато Тужилаштво БиХ игнорише чињеницу да власти Републике Српске предвођене Додиком не поштују одлуке Уставног суда БиХ и обележавају Дан Републике", рекао је Салкић, преноси "Кликс".

Он каже да су у СДА очекивали да ће Тужилаштво БиХ само реаговати, али како са жаљењем наводи, то се није десило.

"Очекивали смо да ће Тужилаштво путем службене дужности покренути поступак против оних који не поштују одлуке Уставног суда БиХ, али то се, нажалост, није десило тако да ћемо ићи овим путем", навео је Салкић.

С обзиром да се, како је устврдио Салкић, против Додика већ води поступак пред Судом БиХ, он сматра да су се стекли услови да се осумњиченом Додику треба одредити притвор.

"И спречити га у извршењу нових кривичних дела јер се његовим боравком на слободи може доћи до утицаја на сведоке. Од Тужилаштва БиХ тражимо да у складу с њиховим надлежностима од Суда БиХ затраже провођење ове мере", наглашава Салкић, пише "Кликс".

image