Србија и Балкан

Огласио се "Трајал": Експлозија у погону за производњу гориве траке, страдао радник

Компанија је потврдила да је четворо запослених повређено
Огласио се "Трајал": Експлозија у погону за производњу гориве траке, страдао радник© Танјуг/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ

И поред предузетих свих мера заштите на раду, нажалост, у Погону за производњу гориве траке Фабрике експлозива и пиротехнике и хемије "Трајал корпорације" догодила се експлозија, саопштено је из корпорације у Крушевцу, где се јутрос око 9 сати догодила тешка несрећа.

Повређено је петоро радника, од којих је један подлегао повредама, потврђено је из "Трајала".

"Три радника су збринута у крушевачкој Општој болници, и према речима лекара у стабилном су стању. Једна радница наставиће лечење на Војномедицинској академији у Београду. Захваљујући веома брзој реакцији Полицијске управе Крушевац, Сектора за ванредне ситуације, службе Хитне медицинске помоћи и особљу Опште болнице Крушевац, а пре свега брзом реакцијом дежурних екипа и радника 'Трајал' корпорације, збринути су повређени и угашен је пожар", наводи се у саопштењу.

Директорка Опште болнице Крушевац др Весна Стевић Гајић изјавила је раније за РТС да се троје повређених налази на одељењу хирургије и у свесном су стању, док је једна особа у Ургентном центру. 

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је саучешће породици настрадалог радника и истакао да ће истрага утврдити како је дошло до трагедије, додајући да се министар унутрашњих послова Братислав Гашић упутио у Крушевац.

image