Србија и Балкан

Додик: Радован Вишковић за мандатара, Влада РС почетком децембра

Милорад Додик је нагласио да ће и као председник остати веома активан у реализацији програмских начела Владе Републике Српске
Додик: Радован Вишковић за мандатара, Влада РС почетком децембра© predsjednikrs.net

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће сутра уручити мандат Радовану Вишковићу за премијера Републике Српске, као и да ће нова влада бити формирама почетком децембра, преноси РТРС.

"СНСД је предложио Радована Вишковића, и за њега имамо глас 53 посланика. Сутра у 10 часова уручићу му мандат, а Влада ће се формирати у првој седмици децембра", рекао је Додик на конференији за новинаре након одржаних консултација са представницима парламентарних странака.

Истакао је да су данашње консултације биле опсежне, као и да је РС припремљена на економске изазове који ће, без сумње уследити.

"На састанку са представницима парламентарних странака разговарали смо и о политикама које желимо да спроводимо, сви су уверени да долази тешко време економских изазова. Република Српска је припремљена на те изазове и наставиће да спроводи политике које је до сада имала као одговор на њих", рекао је Додик

Додик је рекао да је на консултације позвао представнике свих парламентарних странака, али да се представници три опозиционе партије нису појавили и да су тако показали да не уважавају институцију председника.

Нагласио је да ће увести праксу да се једном месечно одржава састанак са будућим премијером Вишковићем и колегијумом Владе Републике Српске.

"Захвалан сам свима који су дошли на консултације и на тај начин доказали да поштују институције Републике Српске", изјавио је Додик.

image
VV inauguration
banner