Србија и Балкан

Гувернер ЦБК: Срби на КиМ могу да примају исплате, али само у еврима

Он је додао да "никоме није забрањено да прима средства, никоме није забрањено да држи динаре у џепу, никоме није забрањено да конвертује", али да је у "правном систему Косова, евро једино средство плаћања"
Гувернер ЦБК: Срби на КиМ могу да примају исплате, али само у евримаwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Гувернер Централне банке тзв. Косова (ЦБК) Ахмет Исмаиљи изјавио је данас да Срби на КиМ могу да примају помоћ и уплате из централне Србије, али да оне морају бити спроведене "службеним и легалним путем" и у еврима.

Он тврди да уредба о забрани динара нема везе са одређеном популацијом, и додао да ће "време показати" да ће и Срби на КиМ бити они који ће имати користи од те одлуке, пренела је "Економија онлајн".

"Уверавам вас да ће ти грађани када отворе банковне рачуне, када буду у финансијском систему, имати користи, и бити равноправни учесници", рекао је Исмаиљи.

Он је додао да "никоме није забрањено да прима средства, никоме није забрањено да држи динаре у џепу, никоме није забрањено да конвертује", али да је у "правном систему Косова, евро једино средство плаћања".

"Заинтересовани смо да Срби прихвате било какву помоћ од Србије, али легалним, транспарентним каналима'', рекао је гувернер централне банке тзв. Косова.

image