Србија и Балкан

Арсићева супруга после ослобађајуће пресуде: Молим се Богу да и други оптужени Срби изађу из затвора

Бранилац Златана Арсића, адвокат Василије Арсић рекао је да је ово радосна вест за све Србе на Косову и Метохији и да је ово прва ослобађајућа пресуда већа за ратне злочине у Приштини
Арсићева супруга после ослобађајуће пресуде: Молим се Богу да и други оптужени Срби изађу из затвора© РТ Балкан

Председник већа Основног суда у Приштини саопштила је данас да је Златан Арсић ослобођен оптужби за ратне злочине и њему је одмах престала мера притвора. Арсић је од данас слободан човек.

"Нема доказа да је Златан починио ратни злочин који му је стављен на терет",  рекла је судија и додала да је сведоку који је кривио Арсића запаљена кућа, малтретиран је, али пред судом није могла да се докаже кривица односно саизвршилаштво Арсића. 

Бранилац Златана Арсића, адвокат Василије Арсић рекао је, пошто је пресуда објављена, да је ово радосна вест за све Србе на Косову и Метохији, и да је ово прва ослобађајућа пресуда већа за ратне злочине у Приштини. 

"Захваљујем судском већу које је смогло снаге да сагледа све доказе и донесе ослобађајућу пресуду. Захваљујем колеги Дејану и медијима, свима који су учествовали у одбрани. Златан је сада слободан човек, данас ће после 11 месеци притвора изаћи на слободу, а само он зна како му је било. Правда јесте спора али достижна. Из образложења пресуде види се да је оптужба била неоснована, ниједан доказ није потврдио да је Арсић извршио ратни злочин. То смо указивали као одбрана и на старту и током доказног поступка. Арсићев алиби је неспоран, неспорно је да он није би ту када се злочин догодио. Одбрана је ипак успела да демантује тужиоца који је био тенденциозан у намерама да се Арсић пошто пото осуди за оно што није урадио", рекао је адвокат Арсић.

"Када сам синоћ помислио да је могуће да се овај поступак оконча ослобађајућом пресудом, уплашио сам се од сопствених мисли. Ово што се догодило данас је победа пре свега Златанове породице али и браниоца Арсића који је водио одбрану. Радостан сам да се ово десило да смо и ми Срби једном победили", рекао је после пресуде други Арсићев бранилац, адвокат Дејан Васић. 

Супруга Златана Арсића, Зорица захвалила је адвокатима који су водили одбрану, Канцеларији за КиМ, медијима који су извештавали о процесу. 

"Правда је победила, хвала и судији која је сагледала чињенице, доказе да он није био ту, да он није никакав ратни злочинац. Пресрећна сам, заиста немам речи. Молим се Богу да и други оптужени Срби изађу из затвора", рекла је Зорица.

image