Србија и Балкан

Скандалозни захтев Запада: Траже да седница СБ УН о Косову буде затворена за јавност

Западни центри моћи све чине да седница Савета безбедности УН посвећена стању на Косову коју је тражила Србија, буде затворена за јавност – ексклузивно сазнаје "Спутњик" из дипломатских извора
Скандалозни захтев Запада: Траже да седница СБ УН о Косову буде затворена за јавностGetty © Photo by Fatih Aktas/Anadolu via Getty Images

Лидери западних земаља започели су дипломатску офанзиву да склоне расправу о КиМ далеко од очију јавности како би спречили да истина о катастрофалном стању у јужној српској покрајини изађе у јавност, пренео је "Спутњик".

Позивајући се на дипломатске изворе, "Спутњик" је пренео да западни центри моћи све чине да седница Савета безбедности УН посвећена стању на КиМ коју је тражила Србија, буде затворена за јавност.

Подсећамо, шеф сталне мисије Србије при Уједињеним нацијама Немања Стевановић предао је јуче захтев Републике Србије за сазивање ванредне седнице СБ УН због ситуације на Косову и Метохији.

Захтев је предат у представнику Гвајане и то политичком саветнику у мисији ове државе, која је председавајућa Савету безбедности Уједињених нација.

У њему се наводи да је на територији КиМ, која се по Повељи УН, Резолуцији 1244 и другим правилима међународног права налази у саставу Србије, у току кулминација дуготрајних и добро испланираних систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намерно подвргавају неподношљивим животним условима.

image