Србија и Балкан

Ана Брнабић о захтевима "Прогласа": Опозиција признала капитулацију пред Вучићем

Премијер Србије је навела да уз сву медијску машинерију и уз године дехуманизације и криминализације и њега и његове породице не могу да победе његово име
Ана Брнабић о захтевима "Прогласа": Опозиција признала капитулацију пред Вучићем© FOTO TANJUG FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Премијер Србије Ана Брнабић оценила је данас да је један од изборних услова које је изнео "Проглас" да ниједна листа не сме да носи име Александра Вучића "епски дебакл опозиције", јер су тиме сами признали капитулацију пред Вучићем.

"Какав епски дебакл опозиције! Њихови саборци, веће 'мудраца' из 'Прогласа', након вишенедељних анализа и промишљања, изашли са тим да је 'минимални услов' за изборе да ниједна листа не сме да носи име Александра Вучића! Признали, сами, званично, да ни на једном нивоу, ни против кога, никада не могу да победе, нигде у Србији, уколико је, са друге стране, чак и само име Александра Вучића", написала је Брнабић на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.

Она је навела да уз сву медијску машинерију и уз године дехуманизације и криминализације и њега и његове породице не могу да победе његово име.

"Уз двадесетчетворочасовни програм о томе колико је зао, луд, тиранин, психопата, шеф мафије, лопов, непоменик, издајник, ратни хушкач, руски човек кога су Американци довели да призна 'Косово' и шта све не. Уз све то, једноставно - не могу да победе његово име. Каква немоћ. Какво признање потпуног и комплетног пораза. Какав фестивал слабости", написала је Брнабић.

Премијерка је додала и да уместо да се труде да некада у будућности буду бољи од Вучића, да покажу да су вреднији, да знају више, да раде више, имају бољи програм они кажу: "Забраните не само Вучића, већ и његово име!".

"Баш на Дан државности, исти они који су од странаца сами тражили да услове и санкционишу њихову земљу и њихов народ, уколико не пристану на гажење сопственог суверенитета и званично су потписали потпуну капитулацију пред Вучићем. Космичка правда", истакла је она.

Како су пренели медији, иницијатива "Проглас" је раније данас на конференцији за новинаре изнела сет, како су навели, минималних изборних услова међу којима је наведена ревизија бирачког списка, да потписи за подршку кандидатури буду оверени код нотара или у суду, а да у називу листе не сме да буде име онога ко није кандидат.

image