Србија и Балкан

Вулин поводом изјаве Мануела Сарацина: Србију не обавезује такозвани споразум у Охриду

Остаје енигма шта обавезује Сарацина и Шиптаре пошто их здрав разум, потпис или реч не спутавају, поручио је оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин
Вулин поводом изјаве Мануела Сарацина: Србију не обавезује такозвани споразум у Охриду© Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Србију обавезује потпис у Бриселу, а непотписани такозвани споразум у Охриду баш нимало, изјавио је данас доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин, поводом изјаве специјалног изасланика немачке владе за Западни Балкан Мануела Сарацина да је за ту земљу кључно да обе стране почну примену Охридског споразума.

"За изасланика Владе Немачке Мануела Сарацина такозвани Охридски споразум мора да се примени као нови предуслов интеграција Србије у Европску унију. За Сарацина је непотписани такозвани споразум у Охриду пресудан, али потписани Бриселски споразум, није", истакао је Вулин у саопштењу.

Он је указао да Србију обавезује потпис у Бриселу, а непотписани споразум у Охриду "таман онолико колико Европску унију обавезује њена реч и потпис на Бриселском споразуму – дакле нимало".

"Остаје енигма шта обавезује Сарацина и Шиптаре пошто их здрав разум, потпис или реч не спутавају", поручио је Вулин.

Мануел Сарацин је раније изјавио да Немачка чини све како би дошло до напретка у дијалогу Београда и Приштине, као и да та земља подржава Охридски споразум и да жели да обе стране почну што пре да га имплементирају.

Он је у изјави за "Дојче веле" на албанском језику рекао да мисли да је то кључно.

image