Србија и Балкан

Вулин: Ја сам пример шта може да вам се деси ако браните Србију, не одустајем од српског света

На питање где види наставак каријере Вулин каже да ће бити огроман притисак Запада, опозиције и тајкунских медија да не буде на битном месту у Влади Србије
Вулин: Ја сам пример шта може да вам се деси ако браните Србију, не одустајем од српског света© A. H./ATAImages

Орден који сам добио од руског председника Владимира Путина је потврда да сам радио за Србију и српски свет, каже бивши доскорашњи директор БИА Александар Вулин.

"У образложењу се каже да сам га добио за 'јачање односа између служби безбедности и рад на заштити српских и руских интереса'. Ја сам био директор службе, тешко да сам могао да развијам односе са Бољшој театром, а и да вас подсети, да у образложењу медаље добијене од ФСБ-а стоји 'за изванредан професионализам'", каже Вулин.

Даље појашњава који су то српски и руски интереси и шта нам је заједничко, наводећи да је Србији највећи интерес да такозвано Косово не постане држава, а то је и руски став.

Србија хоће да остане војно неутрална, а то је и руски интерес. Србија тражи да се Република Српска очува а Срби где год да живе уживају иста права, то је и руска званична политика.

Србија хоће да сама бира ко јој је власт, то је и руски став, Србија хоће да економски сарађује са Русијом, Кином, ЕУ, Емиратима, то Русији никада није сметало.

"Па где је онда проблем? Како сам то компромитовао српске интересе развијајући сарадњу са Русијом или Кином", пута Вулин.

Подсећа да земље Запада сматрају да је Косово независно, да Србија треба да буде члан НАТО-а, да РС мора да се умањи, да ЕУ комисије одређују ко је победио на изборима, да избацимо кинеске инвестиције и уведемо санкције Русији.

"Па како онда да помирите наше и њихове интересе и како то да Срби који су носиоци њихових признања нису 'западни људи'. Ја сам српски човек и сарађујући са Русијом и Кином лако ми је било да то и останем, а како носиоци западних признања успевају да остану посвећени само српским интересима, остаје да се види", поручује Вулин.

На питање где види наставак каријере, Вулин каже да је захвалан Вучићу што је имао прилику да се упркос притисцима странаца дуго служи Србији и Србима.

"И ако више ниједан дан не будем имао прилику да се борим за Србију кроз функцију на власти, наставићу да верујем у исте идеје и да се борим за српски свет и социјалну правду средствима која ми буду доступна", каже Вулин.

Додаје да ће бити огроман притисак Запада, опозиције и тајкунских медија да не буде на битном месту у Влади Србије, али да то није ништа ново, те да он неће мењати страну.

"Моја оставка и све кроз шта пролазим и кроз шта ћу пролазити док сам жив јесте добар пример шта све може да вам се деси када браните Србију, али није оправдање ни за кукавичлук, ни за одустајање", поручује Вулин.

Напомиње да га брину политичари из власти који мисле да су веома мудри када прећуте да су САД одобриле продају "џавелина" Приштини у броју који одговара броју наших тенкова.

Сматра и да Република Српска не може да буде укинута све док Вучић води Србију.

"Председник Додик ће издржати и немам ни најмању сумњу да ће се одупрети притисцима са Запада", каже Вулин и додаје да све што се ради Српској увек је само припрема за Србију.

image