Србија и Балкан

Директор УКЦ Српске са тимом лекара у Хагу: Важно је утврдити здравствено стање генерала Младића

Тим доктора из Бањалуке добро познаје све лекове који се користе у свету и утврдиће треба ли генерал Ратко Младић да користи неке од тих лекова, рекао је дирктор УКЦ Републике Српске Владо Ђајић
Директор УКЦ Српске са тимом лекара у Хагу: Важно је утврдити здравствено стање генерала Младићаwww.globallookpress.com © Icty/Xinhua

Тим лекара Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске, на челу са директором Владом Ђајићем стигао је у Хаг где ће прегледати генерала Ратка Младића у притворској јединици. 

Циљ тима стручњака који је данас стигао у Хаг је да утврди здравствено стање генерала Војске Војске Републике Српске Ратка Младића и покуша да га унапреди, рекао је генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић за РТРС.

"Овде смо у Хагу, са веома стручним кадром из Бањалуке, Миланом Стојаковићем, Николом Шоботом и Синишом Миљковићем, где ћемо прегледати генерала Ратка Младића, који се овде налази у притвору. Прво ћемо поразговарати са њим, да видимо какве тегобе има, а затим ћемо погледати његов медицинску документацију", истакао је Ђајић.

Додаје да ће након прегледа медицинске документације стручни тим доктора урадити детаљан преглед генерала Младића.

"Циљ нам је да утврдимо какво је његово здравствено стање, те да видимо можемо ли помоћи да унапредимо здравствено стање генерала, односно да ли прима адекватну терапију", додаје Ђајић.

Директор УКЦ Српске наводи да тим доктора из Бањалуке добро познаје све лекове који се користе у свету и да ће утврдити треба ли генерал да користи неке од тих лекова.

Ђајић је јуче рекао Срни да тим да су исто тако прегледали Стојана Жупљанина и Мићу Станишића и, како је рекао, "након наше посете, прегледа и промењене терапије они се осећају много боље".

"Допринели смо унапређењу њиховог здравственог стања и идемо сад да видимо можемо ли исто тако код генерала Младића", објаснио је Ђајић.

Ђајић је раније рекао да ће трошкове смештаја и превоза сами платити.

"Генерал то заслужује. Заслужује подршку и поштовање читавог народа Републике Српске, а и нашег здравственог система", рекао је Ђајић.

Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић оперисан је 8. јануара у холандској болници када му је уграђен пејсмејкер. Већ следећег дана враћен је у притворску собу у Схевенингену.

image
VV inauguration
banner