Србија и Балкан

Камен темељац за изградњу лабораторије на Торлаку: "Нове болести захтевају нова оружја за борбу"

Министарка здравља Даница Грујичић поручила је да се тиме учвршћују темељи независности државе у борби против инфективних болести
Камен темељац за изградњу лабораторије на Торлаку: "Нове болести захтевају нова оружја за борбу"© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Камен темељац за изградњу новог дијагностичко-истраживачког објекта са лабораторијом трећег нивоа биолошке безбедности (БСЛ-3) у оквиру Института за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак", положен је данас, а министарка здравља Даница Грујичић поручила је да се тиме учвршћују темељи независности државе у борби против инфективних болести.

Камен темељац за изградњу дијагностичко-истраживачког објекта са лабораторијом положили су Грујичић, председник Привременог органа Београда Александар Шапић, министарка науке и технолошког развоја Јелена Беговић и министар одбране Милош Вучевић.

Грујичић је навела да ће нова лабораторија, као и постојеће дијагностичке лабораторије Торлака које ће бити смештене у 4.000 квадрата, пружити одговор на све изазове који се односе на борбу против болести и епидемија и помоћи да се врати поверење грађана у Торлакову вакцину.

"Нове болести и епидемија захтевају нова оружја за борбу. Историја медицине је управо то - одговор на нове изазове и непријатеље са којима се у виду вируса и других микроорганизама суочавамо", рекла је Грујичић.

Догађају су присуствовали и министри Михаило Јовановић, Томислав Жигманов, Тања Мишцевић и Александар Мартиновић.

image
VV inauguration
banner