Србија и Балкан

Милатовић: Црна Гора неће слати војнике у Украјину

Црна Гора као НАТО савезница снажно подржава и билатерално и кроз мултилатералне начине Украјину у њиховој борби, поручује црногорски председник
Милатовић: Црна Гора неће слати војнике у Украјину© FOTO TANJUG/ VLADA CRNE GORE/ Đorđe Cmiljanić

Слање црногорских војника Украјину није тренутно опција, нити је то предмет било каквих разговора, поручио је председник Црне Горе Јаков Милатовић, на конференцији за медије у Букурешту, где је у званичној посети на позив румунског колеге Клауса Јоханиса.

"Слање црногорских војника у Украјину није тренутно опција, нити је то предмет било каквих разговора. Ипак, на исти начин на који Румунија подржава Украјину и Црна Гора као НАТО савезница, снажно подржава Украјину у њиховој борби", казао је Милатовић.

И румунски председник поручио је да се слању НАТО војника у Украјину не може догодити, јер Украјина није чланица Алијансе.

"Да ли постоји билатерални договор између једне државе и Украјине на било коју тему, онда то се односи превасходно на њихов билатерални договор. Румунија неће послати војнике у Украјину. Ми подржавамо Украјину на много начина и наставићемо као што смо и до сада урадили", закључио је Јоханис, пренео је портал РТЦГ.

image