Србија и Балкан

Вучевић у Врању: Војска Србије увек на висини задатка

Министар одбране Вучевић у обиласку Четврте бригаде Копнене војске: ”Пуно је срце сваког од нас јер смо наследници славне историје”
Вучевић у Врању: Војска Србије увек на висини задаткаNone © FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/ nr

Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су Четврту бригаду Копнене војске у касарни "Први пешадијски пук књаза Милоша Великог" у Врању.

Министар Вучевић је изразио уверење да ће сви припадници Копнене војске и Четврте бригаде увек бити на висини задатка и да ће испунити све обавезе и очекивања у циљу заштите суверенитета Републике Србије.

"Пуно је срце сваког од нас јер да смо наследници славне историје, традиције, и садашњости. Пре свега смо обавезни према будућностии и онима који долазе после нас.

Сигуран сам да ће сви припадници Војске Србије, припадници Копнене војске и Четврте бригаде, увек бити на висини задатка, да ће испунити све оне обавезе и очекивања у циљу заштите суверенитета Републике Србије и заштите сваког грађанина наше отаџбине", рекао је министар одбране Милош Вучевић.

Министар је истакао је да ће бити настављен рад на јачању Војске Србије како би њени припадници имали бољи материјални положај, најбољу опрему и наоружање.

Командант Четврте бригаде бригадни генерал Новица Петровић је током уводног реферисања упознао министра одбране са организацијом, задацима и стањем у саставу Копнене војске.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић су потом присуствовали кратком приказу оспособљености тенковске чете М-84, односно формирању и кретању маршевске колоне.

Вучевић је обишао спомен собу Четврте бригаде која је посвећена војној историји Врања и околине од периода српско-турских ратова до сукоба на Косову и Метохији и НАТО агресије 1999. године.

Министар је део војног рока 1993. године служио у касарни ”Први пешадијски пук књаза Милоша Великог” у Врању, где је и положио војничку заклетву.

Данашњем обиласку присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и начелник Оперативне управе Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић.

image
VV inauguration
banner