Србија и Балкан

Вучић: Односи Србије и Француске достигли изузетан ниво

Председник Вучић је истакао да је стратешко партнерство са Републиком Француском од изузетног значаја
Вучић: Односи Србије и Француске достигли изузетан ниво© Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, после разговора са директором за континенталну Европу Министарства спољних послова Француске Брисом Рокфејом, да су односи двеју земаља достигли изузетан ниво, а да је стратешко партнерство са Француском од изузетног значаја.

"Са задовљством сам пожелео добродошлицу господину Рокфеју са којим сам разменио мишљења о динамици политичког дијалога Србије и Француске, билатералној сарадњи у свим областима од обостраног интереса, питању Косова и Метохије, као и о актуелним геополитичким дешавањима", написао је Вучић на Инстаграму.

Како је истакао, стратешко партнерство са Републиком Француском је од изузетног значаја.

"Наши свеукупни односи су достигли изузетан ниво, делом и због редовног дијалога са председником Емануелном Макроном, коме сам, још једном захвалио на личном ангажману, како у процесу нормализације односа Београда и Приштине, тако и на европском путу Србије", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су констатовали и да се економска сарадња две земље последњих година интензивно развија и почиње да сустиже одличне политичке односе које већ имамо.

Састанку су присуствовали и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар.

image