Србија и Балкан

Вучић уручио честитку за Путина: Захвалност Руској Федерацији

Председник Србије уручио је руском амбасадору писмо за руског лидера у којем је објаснио тежину ситуације са којом се српски народ на КиМ суочава
Вучић уручио честитку за Путина: Захвалност Руској Федерацији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком.

"Разговор са амбасадором Боцан-Харченком искористио сам да му уручим писмо за председника Руске Федерације Путина у којем сам, поред честитки за изборну победу, објаснио тежину ситуације са којом се српски народ на Косову и Метохији суочава, значајним политичким изазовима који се пред Србијом налазе, уз захвалност Руској Федерацији на подршци коју пружа територијалном интегритету Србије", објавио је Вучић на Инстаграму.

Са руске стране је потврђена чврста посвећеност суверенитету и територијалном интегритету Србије и одредбама Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Ни Бела кућа, ни лидери Европске уније Путину нису честитали на изборној победи на недавно одржаним председничким изборима.

За разлику од њих то су учинили председник Кине Си Ђинпинг, премијер Индије Нарендра Моди, принц-престолонаследник Саудијске Арабије Мухамед бин Салман, председник Републике Српске Милорад Додик и низ других светских лидера.

Међу чланицама НАТО-а, једино је турски председник Реџеп Тајип Ердоган Путину честитао изборну победу у току разговора који су јуче по подне водили телефоном.

На изборима у Русији, који су одржани од 15. до 18. марта Путин је освојио 87,28 одсто гласова на основу 100 одсто обрађених гласачких листића.

image