Свет

Амерички сенатор незадовољан: Украјинци дужни да ратују без обзира на године и војну помоћ САД

Надам се да ће они који су погодни за службу у украјинској војсци и отићи да служе. Не могу да верујем да се прихватају само старији од 27 година, казао је Линдзи Грем
Амерички сенатор незадовољан: Украјинци дужни да ратују без обзира на године и војну помоћ САД© Tanjug/Iryna Rybakova via AP

Амерички сенатор Линдзи Грем, чувен по изјави "Руси умиру, најуспешније трошење америчког новца", предложио је да Украјинци одлазе на фронт без обзира на ограничење у узрасту које је предвиђено законом о мобилизацији.

Грем је допутовао у Кијев ради састанка са украјинским председником Владимиром Зеленским и изненадио се када је чуо да су регрутацији у Украјини подложни само старији од 27 година.

"Надам се да ће они који су погодни за службу у украјинској војсци и отићи да служе. Не могу да верујем да се прихватају само старији од 27 година. Морате да служите, и то не са 25 или 27", рекао је Грем, који се у Руској Федерацији налази на списку екстремиста и терориста.

Амерички сенатор верује да Кијеву треба више људи на фронту и да су Украјинци дужни да ратују без обзира на војну помоћ САД, те је зато предложио украјинским законодавцима да пожуре са усвајањем строжијег закона о мобилизацији.

Посетилац Кијева се није либио и да каже да су ракете дугог домета АТАЦМС одавно требале да буду испоручене Украјини, нарочито за удар на Кримски мост.

Најпопуларнија идеја у Америци је подршка Украјини у виду бескаматног кредита, рекао је Грем у Кијеву.

image