Србија и Балкан

Парастос за жртве терористичког напада у Москви: Сузе и свеће у цркви Свете тројице (ВИДЕО)

У препуној цркви, чује се само јецај и осећа се туга, јавља новинарка РТ Балкан
Парастос за жртве терористичког напада у Москви: Сузе и свеће у цркви Свете тројице (ВИДЕО)© РТ Балкан

У руској цркви Свете Тројице у Београду, данас од 16.30 часова, служи се парастос за жртве стравичног терористичког напада у концертној дворани "Крокус сити хол" у Москви.

У препуној цркви, чује се само јецај и осећа се туга, јавља новинарка РТ Балкан.

Литургију је служио старешина Подворја Руске православне цркве у Београду отац Иларион.

Међу људима који су дошли да искажу почаст трагично настрадалим, налазе се и директор Руског дома Јевгениј Баранов и и директор Рострудњичества Јевгениј Примаков.

Како јавља новинарка РТ Балкан, црква је скоро пуна, а међу окупљенима има много породица са децом.

Окупљени грађани у цркви, међу којима је било највише Руса, држали су свеће током помена, а један од присутних, Анђелко Аћимовић рекао је за Таnjуг да је неопходно да Срби у овом тренутку буду уз руски народ.

"Кад Руси плачу и Срби треба да плачу. То нам је поручио владика Николај Велимировић. Осећао сам се ужасно када сам чуо вест о нападу," рекао је Аћимовић.

Током терористичког напада у Москви који се јуче догодио у тржном центру и концертној дворани "Крокус сити", према подацима Истражног комитета, до сада је погинуло 133 особе, међу којима и троје деце.

Рањено је 150 особа, односно 140 према подацима министарства здравља, а процењује се да би број жртава у наредним сатима могао да буде још већи. 

image
VV inauguration
banner