Србија и Балкан

Шапић: Важно да на челу Београда буде градоначелник који ће заступати националне интересе

Председник Привременог органа Града Београда оценио је да када неко није спреман да осуди изјаве изговорене у Дубровнику, а које директно представљају антисрпску и проусташку политику, како ће бити спреман да води Београд
Шапић: Важно да на челу Београда буде градоначелник који ће заступати националне интересе© ANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић је изјавио да је у нестабилном времену у коме се налази читав свет, веома важно да на челу Београда буде српски градоначелник који ће заступати очување српских националих интереса, не дозволивши да било ко промовише сецесионистичку и антисрпску политику.

"Када кажем да Београд треба да има српску власт, сви они поскачу. А шта треба да кажем? Да има турску власт? Београд мора да има српског градоначелника одлучног да чува и штити српске интересе", рекао је он, објавила је Српска напредна странка (СНС) на Инстаграму.

Додао је да када неко није спреман да осуди изјаве изговорене у Дубровнику, а које директно представљају антисрпску и проусташку политику, како ће бити спреман да води Београд.

"Мислим да је ова ситуација најбоље објаснила разлику између српског и антисрпског градоначелника о коме сам говорио раније и када људима није било јасно на шта мислим кад кажем да Београду треба 'српски градоначелник'. Ево, баш ово мислим, да градоначелник мора да осуди сваки антисрпски став, а не да прећуткује или како то сад ради Маринка Тепић у име Ђиласове листе, подржава и брани проусташке ставове Динка Грухоњића, који уопште нису новост, него су тек сад то виделе широке народне масе", истакао је Шапић.

Навео је да ће бранити сваког Хрвата, и сваког припадника исламске или било које друге вероисповести у Београду, ако му фали длака са главе, само зато што не припада српском народу или је другачије вероисповести.

"Али да браним оне који свесно и константно урушавају уставно-правни поредак наше државе, који величају озлоглашене зликовце и који директно пропагирају сецесионистичку политику, сигурно нећу", истакао је Шапић.

image