Спорт

Минесота разбија "супертим" и жури да се сретне с Јокићем, Милвоки губи без Јаниса

Кошаркаши Минесоте остварили су још један сигуран тријумф пошто су у ноћи између петка и суботе савладали Финикс и то на гостовању - 126:109
Autor: YouTube / FreeDawkins

Овим "брејком", Тимбервулвси су стигли до 3-0 у победама у серији и тако дошли надомак брзог пласмана у полуфинале Западне конференције.

Минесоту је предводио сјајну Ентони Едвардс са 36 поена, Руди Гобер је уз 19 поена имао и 14 скокова, док је Карл-Ентони Таунс су 18 поена додао 13 скокова.

Тако Финиксу није помогао сјајни трио Бредлија Била (28 поена), Кевина Дурента (25) и Девина Букера (23), пошто су Санси уписали и трећи пораз. Изгледа да се Минесоти жури на очекиване окршаје против Денвера и Николе Јокића, који такође воде 3-0 у победама против Лос Анђелес Лејкерса.

За то време, Милвоки је у драматичној завршници поражен од Индијане после продужетка 121:118, чиме су Пејсерси стигли до 2-1 у серији.

Мало је недостајало да Индијана победи и у регуларном делу сусрета, али је тројка Мидлтона на три секунде до краја донела продужетак. Тамо је ипак Индијана славила поенима Тајриса Халибартона на две секунде до краја додатних пет минута.

У одсуству Јаниса Адетокунба, Баксима није помогло ни нестварних 42 поена Криса Мидлтона, ни 28 поена Демијена Лиларда. Мајлс Тарнер је предводио Пејсерсе са 29 поена, док је Халибартон стигао до "трипл-дабла" са 18 поена, 16 асистенција и 10 скокова.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner