Србија и Балкан

Амбасадор "Косова" у Бриселу слави 75 година НАТО-а: Вечно захвални за бомбардовање Србије

'Република Косово' и њен народ су вечно захвални НАТО-у за његову историјску интервенцију, хуманост у тешким временима, за вредности слободе, мира и безбедности, као и за све државотворне процесе наше земље, поручио представник Приштине заборављајући на све цивилне жртве међу којима су и његови сународници
Амбасадор "Косова" у Бриселу слави 75 година НАТО-а: Вечно захвални за бомбардовање Србије© Yannis Kontos/Sygma via Getty Images

Амбасадор тзв. Косова у Бриселу задужен за односе са НАТО Астрит Земај, изјавио је поводом 75 година од настанка ове Алијансе да су "Косово" и његов народ вечно захвални НАТО-у на бомбардовању Југославије 1999. године очигледно заборављајући на све цивилне жртве (међу којима су и Албанци) које су изгубиле живот током 78 дана агресије.

"'Република Косово' и њен народ су вечно захвални НАТО-у за његову историјску интервенцију, хуманост у тешким временима, за вредности слободе, мира и безбедности, као и за све државотворне процесе наше земље. Чврсто верујемо и посвећени смо да заједно са савезницима и партнерима идемо напред како би се једног дана у овом округу завијорила застава Републике Косово", навео је Земај на свом Фејсбук профилу.

"Први пут након 50 година од свог оснивања, након неуспеха свих дипломатских напора и низа резолуција УН, НАТО је интервенисао ваздушним нападима 78 узастопних дана на бившу Југославију, како би зауставио текући геноцид и етничко чишћење које се дешавало народу 'Косова'", написао је представник Приштине.

image