Србија и Балкан

ПОКС позива на бојкот избора 2. јуна: Ко почне кампању, сврстава се на страну СНС-а

Све опозиционе странке треба да покажу мудрост и зрелост да не пристану на изборе, наводи ПОКС у саопштењу
ПОКС позива на бојкот избора 2. јуна: Ко почне кампању, сврстава се на страну СНС-а© A.K./ATAImages

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позвао је опозиционе странке да 2. јуна организују "изборе" на трговима и улицама Београда ако власт жели изборе без опозиције.

Како наводе у саопштењу, власт је тај став јасно демонстрирала на јучерашњем састанку о изборним условима.

"На тргове и улице треба да се слије море људи као прошле године и да се гласање грађана који су за слободне и фер изборе одржи на миран и демократски начин, јавним изјашњавањем", рекао је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

Како је наведено, све опозиционе странке треба да покажу мудрост и зрелост да не пристану на изборе који су наставак доказане и документоване изборне крађе из децембра месеца, коју је потврдио и парламент Европске уније.

"Ко од опозиционих странака данас почне са изборним радњама за београдске изборе, сам себе сврстава на страну СНС и њеног опстанка на власти и даљег девастирана Београда и читаве Србије. Убеђен сам да ће то Београђани упамтити и казнити на првим следећим изборима који ће се убрзо десити, јер власт која би била изабрана после оваквих избора не би имала никакав легитимитет", додао је Михаиловић.

ПОКС је део коалиције НАДА са Новом Демократском странком Србије, а у претходном периоду одржавали су блиску сарадњу са странкама коалиције "Србија против насиља".

Подсетимо, прозападна опозиција поставила је три услова за учешће на београдским изборима, од којих су два прихваћена али не и трећи. Услов који није усвојен је да избори за Скупштину Београда буду одржани кад и остали локални избори, што законски није могуће.

image