Србија и Балкан

Бакојани прескочила Београд: Написала извештај о стању на тзв. Косову, без посете престоници

Известилац Савета Европе Дора Бакојани правдала се тиме да се "два пута чула са амбасадором Србије"
Бакојани прескочила Београд: Написала извештај о стању на тзв. Косову, без посете престонициwww.globallookpress.com © Takis Sagias via www.imago-image

Известилац Савета Европе Дора Бакојани признала је јуче да је извештај, у којем је препоручила да тзв. Косово буде примљено у Савет Европе, написала, а да ниједном није дошла у Београд, иако је то било договорено на Политичком комитету који ју је и послао да ствари провери на терену.

Она је то рекла када су јој наши посланици на бироу ЕПП - Европске народне партије указали да је прескочила српску престоницу. Правдала се тиме да се "два пута чула са амбасадором Србије".

То јој је, наводно, било довољно да сачини извештај којим даје зелено светло Приштини уз очигледна кршења владавине права коју спроводи режим лажног премијера Аљбина Куртија.

Наша делегација је од недеље у Стразбуру где покушава да убеди колеге да би пријем лажне државе, о чему данас одлучује Парламентарна скупштина Савета Европе, био преседан.

Бакојанијева је у првобитном извештају поставила неколико услова тзв. Косову, између осталих и формирање Заједнице српских општина, а онда су сви захтеви напрасно нестали и Приштини је отворила врата, мимо свих критеријума.

image