Србија и Балкан

Старовић: Одлуком о тзв. Косову крши се слово и дух Савета Европе

Старовић је навео да су чланови Политичког комитета потпуно игнорисали све оно што се одвијало на простору Косова и Метохије у последње две године
Старовић: Одлуком о тзв. Косову крши се слово и дух Савета Европе© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић изјавио је да је одлука Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе да усвоји препоруку за пуноправно чланство Приштине израз неправде и високог степена ароганције.

"Препоруком о пријему Приштине у чланство те највеће и најстарије паневропске организације свакако се крши и слово и дух оснивачких докумената Савета Европе, као и темељни принципи на којима је Савет Европе заснован", рекао је Старовић за РТС.

Оценио је да извештај Доре Бакојани обилује контрадикторним и неправедним стварима и да се може дискутовати због чега је она од почетка рада на том извештају поставила само три услова.

Старовић је навео да су чланови Политичког комитета потпуно игнорисали све оно што се одвијало на простору Косова и Метохије у последње две године откако је Приштина поднела пријаву за чланство у Савету Европе.

"Игноришу чињеницу да се Србима ускраћују елементарна основна људска, политичка и економска права, почевши од забране гласања Србима на српским изборима, преко наметања нелегитмних градоначелника и одборника скупштина општина, затим нечега што сувише личи на војну окупацију севера КиМ, употребом и сталним распоређивањем тих специјалних милитаризованих моноетничких албанских снага косовске полиције", истакао је Старовић.

image