Србија и Балкан

Вучић обишао манастир Благовештења Пресвете Богородице код Мостара

Србија ће учинити све да додатно помогне очувању неких од највреднијих историјских и верских артефаката који се овде чувају и који сведоче о идентитету, аутохтоности и духовном животу нашег народа, поручио је председник Александар Вучић
Вучић обишао манастир Благовештења Пресвете Богородице код Мостара© TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/

Председник Србије Александар Вучић је са председником Републике Српске Милорадом Додиком и премијером РС Радованом Вишковићем посетио манастир Благовештења Пресвете Богородице у Житомислићима код Мостара.

"Србија ће учинити све да додатно помогне очувању неких од највреднијих историјских и верских артефаката који се овде чувају и који сведоче о идентитету, аутохтоности и духовном животу нашег народа. Људи су ми говорили о плановима за јачи развој овог краја, а ја сам обећао да ћемо се постарати за њихове потребе, како би што више младих остало на својим огњиштима, написао је  Вучић на свом инстаграм профилу.

Вучић борави у Мостару, где је посетио Сајам привреде, на којем је разговарао са хрватским премијером Андрејем Пленковићем, као и са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

image