Србија и Балкан

Вучић се у Мостару састао са Лајчаком

Додик, Вучић и Вишковић су јутрос посетили Билећу
Вучић се у Мостару састао са Лајчаком© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Мостару, у оквиру радне посете БиХ, са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Председник Вучић ће после састанка присуствовати свечаном отварању 25. Међународног сајма привреде у Мостару, где ће се обратити.

Вучић ће на Сајму привреде посетити и павиљон Србије, где ће бити представљено 26 наших компанија из различитих сектора, који представљају своју понуду са циљем да договоре нове послове и повећају извоз у регион и шире.

Вучић, Додик и Вишковић посетили Билећу

Председник Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Радован Вишковић посетили су јутрос Билећу, где су разговарали са представницима локалне власти.

Њих је по доласку у Билећу дочекао је велики број грађана, као и деца из вртића "Будућност" обучена у народне ношње.

Председник Вучић је у разговору са грађанима Билеће поручио да ће Србија помоћи, јер нам је сваки део нашег народа подједнако важан, ма где живео.

"Са председником Додиком у јуначкој Билећи. Разговарамо са људима о томе како живе, шта им је потребно и шта мисле о свему ономе што пред целим српским народом стоји као један од највећих изазова до сада", објавио је Вучић на Инстаграму.

Како је навео, херцеговачки речити и отворени, говорили су му о свом виђењу ситуације, о љубави према матици и спремности да подрже Србију у овим тешким временима.

"Србија ће помоћи и њима, јер нам је сваки део нашег народа подједнако важан, ма где живео. Неизмерно захвалан на топлом дочеку и огромној љубави коју су показали према Србији", поручио је Вучић.

image