Србија и Балкан

Заједно искључила Микетића из странке, градски одбор на чијем је челу разматра напуштање партије

Странка Заједно је једна од партија која је одлучила да бојкотује београдске изборе, али њихов градски одбор на челу са Микетићем је саопштио да на изборе ипак излази због чега је и дошло до искључења
Заједно искључила Микетића из странке, градски одбор на чијем је челу разматра напуштање партије© Antonio Ahel/ATAImages

Нејединствен став коалиције "Србија против насиља" пренео се и на "Заједно", па је тако одлука Ђорђа Микетића из те странке да београдски одбор учествује на изборима 2. јуна, довела до искључења Микетића из партије, како се тврди у саопштењу београдског одбора.

Странка Заједно је једна од партија која је јуче одлучила да бојкотује београдске изборе, и док је централа саопштила такав став, њихов градски одбор на челу са Микетићем је саопштио да на изборе излази.

Градски одбор странке Заједно 13. априла је донео одлуку да ће "инсистирати на јединственом ставу опозиције, јер је то најважнији предуслов за ослобођење града Београда" од, како су навели "девастирајуће власти СНС-а".

Међутим, ако тога нема, изаћи ће на изборе, саопштио је градски одбор.

Медији преносе да је странка Заједно касно синоћ на страначким органима донела одлуку да искључи из странке Ђорђа Микетића након његове објаве да ће градски одбор те странке изаћи на београдске изборе, а у међувремену је стигло саопштење градског одбора у коме се каже да ће Градски одбор данас донети одлуку о иступању из странке Заједно.

"Странка јуче није одлучила да на локалне изборе 2. јуна неће изаћи, као што је то стајало у саопштењу, јер ће сви градски и општински одбори у којима предстоје избори у Србији, на те изборе свакако изаћи. Зато смо морали реаговати", стоји у саопштењу.

Ђорђе Микетић повукао се из кампање у децембру после објављивања приватног, експлицитног снимка секса.

image
VV inauguration
banner