Србија и Балкан

Додик: Ситуација ће се драматично променити после 2. маја, резолуцијом гурају БиХ ка мирном разлазу

Ми не желимо да са Бошњацима делимо ваздух, а камоли друге вредности, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик из Санкт Петербурга
Додик: Ситуација ће се драматично променити после 2. маја, резолуцијом гурају БиХ ка мирном разлазуGetty © Samir Jordamovic/Anadolu

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да српски народ никада неће пристати на наратив политичког Сарајева и дела међународне заједнице о наводном геноциду у Сребреници, истичући да је гурање резолуције о Сребреници у Генералну скупштину УН, гурање БиХ ка мирном разлазу.

"Гнусна је лаж да ће резолуција поспешити помирење. То је измишљотина која показује пропагандну намеру и ништа друго. Ми само тражимо да се поштује слово Дејтона и слово Устава", каже Додик.

Истакао је да Српска не жели да прихвати њихово стално кршење прописа.

"Ситуација ће се драматично променити после 2. маја. Хтели ми то или не. У нашим међусобним односима то ће бити Кинески зид. Ми не желимо да са Бошњацима делимо ваздух, а камоли друге вредности. Да ви читавом једном народу гурате етикету геноцидног народа, а свесни сте да то није постојало, тачније да се то тако није десило", навео је Додик из Санкт Петербурга.

Наиме, у Санкт Петербургу данас почиње 12. Међународни састанак високих званичника одговорних за безбедносна питања, на којем ће учествовати и бивши министар унутрашњих послова и некадашњи шеф БИА Александар Вулин.

image